Gratis Mobiliteitsscan vermindert uw kosten
Uw organisatie bespaart direct met slimmer werken en slimmer reizen
Vraag nu de Mobiliteitsvoucher aan!

People Profit Planet
Wat is de Mobiliteitsvoucher?
Met een Mobiliteitsvoucher voert een door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu gecertificeerde adviseur een Mobiliteitsscan uit voor uw organisatie. Hierdoor weet u snel waar u voordelen kunt behalen met kostenbesparingen en verbeterde dienstverlening. De Mobiliteitsscan is geheel gratis, want het Ministerie van Infrastructuur en Milieu subsidieert dit voor 100%. Het Ministerie stelt de vergoedingen (Mobiliteitsvouchers) ter beschikking om bereikbaarheid, duurzaamheid en innovatie te bevorderen. Wij zorgen ervoor dat u zo min mogelijk tijd hoeft te steken in het regelwerk èn vertellen u hoe de vork in de steel zit, zodat uw onderneming voordeel kan behalen met slimmer werken en slimmer reizen.

Voor wie is de Mobiliteitsvoucher?
Elke onderneming met minimaal 25 en maximaal 250 werknemers in loondienst komt in aanmerking voor de subsidieregeling Mobiliteitsvouchers. Aanvragers kunnen bijvoorbeeld BV´s, VOF´s, stichtingen, verenigingen, regionale opleidingscentra of musea zijn. Ondernemingen uit alle sectoren kunnen de Mobiliteitsscan kosteloos laten uitvoeren, dus ook ùw organisatie. Alleen overheidsinstellingen komen niet in aanmerking voor een Mobiliteitsvoucher.

Waarom gebruik maken van de Mobiliteitsvoucher?
Met de Fiets op de Auto naar het Werk Met het mobiliteitsadvies kunnen verschillende doelen van uw organisatie worden gerealiseerd, zoals kostenbesparing, maatschappelijk verantwoord ondernemen, verbeteren bereikbaarheid van het bedrijf, vermindering ziekteverzuim en aantrekkelijk werkgeverschap voor het personeel. Kortom, u krijgt gratis advies op maat, waarin precies staat waar uw onderneming voordeel kan behalen met slimmer werken en slimmer reizen (verlagen van vervoerskosten en werkplekkosten). Uw onderneming wordt aantrekkelijk voor getalenteerd personeel, omdat u hen een eigentijdse manier van werken aanbiedt. Uw organisatie wordt interessanter voor klanten en leveranciers, doordat u innovatief bent op het gebied van duurzaamheid èn bedrijfsvoering.
Bovendien kunt u ook nog eens tweederde van de kosten in subsidie (met een maximum van € 4.500,-) krijgen voor de invoering van deze kostenbesparende en winstvergrotende verbeteringen in uw onderneming.

Waar kan ik de Mobiliteitsvoucher aanvragen en inwisselen?
Neeske Abrahamse van KiekendiefPerspectief is door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu geselecteerd als adviseur Mobiliteitsvouchers; zij is de enige geselecteerde adviseur in Flevoland. Neeske helpt u graag met het aanvragen van de Mobiliteitsvoucher en zal tevens de Mobiliteitsscan verrichten.

Wanneer kan ik de Mobiliteitsvoucher aanvragen?
Vraag NU uw Mobiliteitsvoucher aan! Zolang er nog budget beschikbaar is, kunt u tot en met 31 december 2012 de subsidie aanvragen.

Hoe vraag ik een Mobiliteitsvoucher aan?
Download hier het aanvraagformulier en vul het in. Mail de aanvraag naar Neeske.Abrahamse@KiekendiefPerspectief.nl, zodat de aanvraag snel in behandeling kan worden genomen.

Hoe verloopt de rest van de procedure?
Als uw organisatie aan de voorwaarden voldoet, ontvangt u na circa 2 à 3 weken een brief. Deze brief is de Mobiliteitsvoucher, de tegoedbon waarmee u de adviseur kan betalen. Neeske Abrahamse van KiekendiefPerspectief maakt een afspraak om de Mobiliteitsscan te doen; een inventarisatie van de situatie bij uw onderneming. Zij stuurt van tevoren een vragenlijst toe, zodat voorbereiding op het gesprek mogelijk is. Dit gesprek duurt ongeveer 1 uur en het gesprek wordt meestal gevoerd met de directeur of iemand van personeelszaken. Naar aanleiding van het gesprek en de verkregen informatie maakt Neeske een rapportage met daarin het mobiliteitsadvies. Vervolgens mailt zij de rapportage en maak een afspraak om de uitkomsten te bespreken.
Bij de bespreking kan tevens worden overwogen om een tweede voucher aan te schaffen. De tweede voucher is een tegemoetkoming in de kosten van implementatie van maatregelen. Het gaat hierbij om begeleiding, ondersteuning of advisering bij het invoeren van gewenste maatregelen. Tweederde van deze kosten (met een maximum subsidie van € 4.500,-) kunnen met deze tweede voucher betaald worden.

Hoeveel geld en tijd kost het?
De Mobiliteitsscan wordt geheel gesubsidieerd en kost u dus niks. Het enige dat gevraagd wordt is een stukje tijdsinvestering. Voor het uitvoeren van de Mobiliteitsscan is ongeveer 2 uur nodig, dit is inclusief een te voeren gesprek met een HRM/P&O-medewerker.

Vragen en contact
Heeft u nog vragen of wilt u een gratis Mobiliteitsscan laten uitvoeren, dan kunt u contact opnemen met Neeske Abrahamse van KiekendiefPerspectief. Zij is te bereiken via Neeske.Abrahamse@KiekendiefPerspectief.nl, 0320-228300 of 06-17162783.

Wie gingen u voor?
Een overzicht van organisaties waarvoor wij de scan hebben uitgevoerd. Klik op een logo voor meer informatie over de organisatie.

Albert Hein Voorhof BAM Bakker Logistiek Groep
Covebo Brinck Groep Van Campen Industries
Centrada Flevomeer Bibliotheek Flevo Rubber
Giant Fietsen Het Goed IJspaleis
Bureau Jeugdzorg Flevoland Karmac Koldijk
Kubus Larsen Premium Precicsion Parts MAK Aandrijvingen
Medidis Noordersluis Bouwgroep Noppies
Perspectief Poppers Valspar
Vries Schoonmaak